Мексиканска лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешка кайма
1 голяма глава лук, нарязан на кубчета
1 консерва пържен боб
16 кори лазаня, сварени и отцедени
2 ч.л. риган
1 ч.л. смлян кимион
3/4 ч.л. чесън на прах
2 1/2 ч салца + ½ ч
1 1/2 ч настъргано сирене
1 1/2 ч настърган чедър
2 ч заквасена сметана
3/4 ч нарязан зелен лук
1 малка консерва черни маслини - нарязани
1-2 ч сирене, натрошено
1/2 - 1 ч.л. сол
Запържете каймата и отцедете добре. Добавете лука и продължете да готвите, докато лукът е прозрачен. Отстранете от огъня. Добавете боба, салцата, ригана, кимиона и чесъна на прах. Сложете 4 листа кори лазаня на дъното на леко намаслена правоъгълна тавичка. Смесете 1 1/2 ч сирене с 1 1/2 ч пармезан. Разпределете 1/3 от месната смес върху лазанята и покрийте с 1 ч от сместа със сиренето. Продължете слоевете, като завършите с лазаня. Покрийте тавата с фолио и се пече на 180 градуса за 1 час. Комбинирайте заквасената сметана, лука, маслините, солта, 1/2 от останалото сирене и 1/2 чаша салца. Махнете съда от фурната и покрийте със сместа със заквасена сметана. Поръсете с останалото сирене и върнете във фурната, без да покривате; печете в продължение на 15 - 20 минути или докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ