Лимонов чийзкейк с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ч натрошена зърнена закуска
1/4 ч кленов сироп
1/4 ч.л. бадемов екстракт
За пълнежа:
450 г тофу, отцедено
1/3 ч захар
1 с.л. тахан
1/2 ч.л. сол
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. лимонова кора
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. царевично нишесте, разтворено в
2 с.л. оризово или соево мляко
За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете натрошената зърнена закуска в купа. Добавете кленовия сироп и екстракта от бадем; разбъркайте добре, докато трохите се навлажнят. Изсипете в намазана с олио кръгла 23-см тава за пай и притиснете сместа равномерно по дъното и стените. Печете 5 минути; оставете да се охлади докато приготвяте плънката. За пълнежа: Смесете всички съставки в кухненски робот или пасатор много гладко, за около 30 секунди. Изсипете в блата. Пече се, докато паят леко покафенее отгоре, около 30 минути. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ