Лесна плънка за птици
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 чаша масло
1 глава лук, средно голяма, ситно нарязан
2 стръка целина с листа, ситно нарязани
2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сушена мащерка
1 чаена лъжичка сушен розмарин
1 чаена лъжичка сушен градински чай
1 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сушена чубрица
8 чаши стар хляб, нарязан на кубчета от по 2,5 см
1/3 чаша магданоз, пресен, нарязан
1 чаша пилешки бульон
Разтопете маслото в голям тиган. Добавете лука, целината, солта, мащерката, розмарина, градинския чай, черния пипер и чубрицата. Гответе на умерен огън, като се разбърква често, докато лукът омекне - 4 - 5 минути. Прехвърлете зеленчуците в голяма купа. Добавете кубчетата хляб, магданоза и 1/2 чаша бульон и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 180С. Сложете плънката в намазана с масло тавичка. Полейте останалата 1/2 чаша бульон върху плънката и покрийте съда с алуминиево фолио. Пече се, докато се сгорещи хубаво - 35 - 45 минути. Ако искате да се получи коричка отгоре, отстранете фолиото по средата на времето за печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ