Регистрация

Лесна плънка за птици

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
999
Оцени рецептата

1/2 чаша масло

1 глава лук, средно голяма, ситно нарязан

2 стръка целина с листа, ситно нарязани

2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка сушена мащерка

1 чаена лъжичка сушен розмарин

1 чаена лъжичка сушен градински чай

1 чаена лъжичка черен пипер

1/2 чаена лъжичка сушена чубрица

8 чаши стар хляб, нарязан на кубчета от по 2,5 см

1/3 чаша магданоз, пресен, нарязан

1 чаша пилешки бульон

 

Разтопете маслото в голям тиган. Добавете лука, целината, солта, мащерката, розмарина, градинския чай, черния пипер и чубрицата. Гответе на умерен огън, като се разбърква често, докато лукът омекне - 4 - 5 минути. Прехвърлете зеленчуците в голяма купа. Добавете кубчетата хляб, магданоза и 1/2 чаша бульон и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 180С. Сложете плънката в намазана с масло тавичка. Полейте останалата 1/2 чаша бульон върху плънката и покрийте съда с алуминиево фолио. Пече се, докато се сгорещи хубаво - 35 - 45 минути. Ако искате да се получи коричка отгоре, отстранете фолиото по средата на времето за печене.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта