Регистрация

Кюфтенца от леща и булгур

Автор:
gabi
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
731
Оцени рецептата

1 ч леща

3 ч вода

Сол

3/4 ч масло

3/4 ч булгур

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1/4 ч фино нарязана зелена или червена чушка

1/4 ч фино нарязан зелен лук

1/4 ч фино нарязан магданоз

1/4 ч фино нарязана прясна мента

Червен пипер

 

Смесете лещата, водата и щипка сол в тенджера. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за около 20 мин. Добавете още вода, ако е необходимо. Добавете 1/2 чаша масло и булгура. Гответе на слаб огън в продължение на 2-3 минути. Отстранете от огъня и покрийте. Заделете за 15 мин. Разтопете останалата 1/4 чаша масло над умерен огън. Добавете лука. Запържете до покафеняване, като разбърквате често. В голяма купа смесете запържения лук, лещата и булгура. Като потапяте ръцете си в купа с топла вода, омесете сместа много добре, 2-3 минути. Добавете 3 супени лъжици сладка чушка, 3 супени лъжици зелен лук, 3 с.л. магданоз и 3 супени лъжици мента и се разбърква добре. Регулирайте подправките на вкус. Оформете тънки кюфтенца. Подредете ги в чиния за сервиране. Поръсете с останалите сладка чушка, зелен лук, магданоз и мента. Поръсете с червен пипер на вкус. Сервирайте със салата от краставица и домат.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта