Регистрация

Къри от патладжан и червени чушки

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
757
Оцени рецептата

1 среден патладжан, нарязан на кубчета

Сол

1 голяма глава лук, нарязан ситно

2 с.л. олио

1 с.л. настърган джинджифил

1 с.л. кимион

2 ч.л. кориандър

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. куркума

1/8 ч.л. лют пипер

1/8 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч.л. сол

1/2 ч ябълков сок

1 ч вода

280 г спанак, измит

2 червени чушки, нарязани на кубчета

1 с.л. лимонов сок

 

Поръсете патладжана със сол и го сложете в гевгир за 20 до 30 минути. В средна тенджера, сгорещете олиото. Запържете лука до полупрозрачност. Добавете всички подправки в изброения ред и запържете леко в продължение на 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Изплакнете патладжана. Добавете го в тенджерата, заедно с ябълковия сок и водата. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за 10 до 15 минути. В друг съд, задушете спанака в много малко количество вода, докато омекне. Отцедете и охладете. Нарежете и заделете. Сложете чушките при патладжана и гответе 5 минути. Добавете спанака, лимоновия сок и допълнително сол, ако е необходимо. Оставете да къкри за 2 до 3 минути. Сервирайте върху ориз, покрито с препечено кашу.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта