Регистрация

Кускус с пикантен задушен нахут

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

3 ч кускус

1/4 ч зехтин

2 глави лук, нарязан

3 средно големи моркова, нарязани

2 ч.л. канела

2 ч.л. кимион

2 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч царевица

226 г тиквички, на кубчета

1 1/3 ч нахут, сварен и отцеден

1 л вода

1/4 ч доматено пюре

2 1/2 ч топла вода

Прясно смлян черен пипер

 

1. Сложете кускуса в голяма дълбока чиния и полейте с топла вода равномерно; разтрийте леко с пръсти да се отделят зърната. Заделете.

2. Сгорещете половината зехтин в голяма тенджера, добавете лука и морковите и запържете леко в продължение на 10 минути. Прибавете подправките и варете в продължение на още 2-3 минути, като се разбърква.

3. Добавете царевицата, тиквичките и нахута. След това се добавят водата и доматеното пюре. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри до сгъстяване.

4. Сложете кускуса в гевгир и отцедете.

5. Сложете кускуса върху зеленчуците и се покрива с чиния. Гответе в продължение на 25-30 минути.

6. Овкусете с черен пипер. Овкусете с останалия зехтин и изсипете в затоплена чиния за сервиране, гарнирайте с кориандър и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта