Регистрация

Кесадили с печено пиле, пресни картофи и печен чесън

Автор:
марина цекова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
690
Оцени рецептата

2 пилешки гърди без кожа и кости

Зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

8 малки пресни картофа, разполовени

12 брашнени тортили

1 ч настъргано сирене

1 ч настърган чедър

1 глава печен чесън

2 ч.л. фино нарязана прясна мащерка

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Загрейте грила. Намажете пилешкото със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Печете в продължение на 5 минути от всяка страна или докато месото е готово, свалете от скарата и оставете настрана. Намажете картофите със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете на скарата с нарязаната страна надолу до златисто кафяво, обърнете и продължете печенето, докато се сготвят. Сложете 8 тортили върху плоска повърхност. Разпределете двата вида сирене между тортилите. Нарежете пилешкото по диагонал на филийки с дебелина 0,5 см. Срежете всеки картоф още наполовина. Разделете пилето, картофите, чесъна и мащерката сред 8-те тортили. Сложете тортилите една върху друга, така че да се получат общо 4. Покрийте с останалите 4 тортили. Намажете със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете с намазаната страна надолу до златисто кафяво. Внимателно обърнете и изпечете и от другата страна до златисто и докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта