Регистрация

Кесадили с бри и салца със сини сливи

Автор:
benito
|
Дата:
28 Aug
|
Видяна:
601
Оцени рецептата

За салцата:

1 с.л. растително масло

1 глава червен лук, нарязан

4 зрели сливи, нарязани на кубчета

1 люта чушка; нарязана на кубчета или

1/4 ч.л. лют червен пипер

1/4 ч сок от лайм

2 с.л. пресен кориандър, нарязан или листа босилек

Сол

Пипер

Друго:

450 г Бри или Камембер, кората отстранена

8 брашнени тортили

1/4 ч масло, за пържене

 

1. За да направите салцата: сгорещете маслото в тиган на умерено висок огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 2 минути. Добавете лютите чушки и сливите и се разбъркват заедно с лука. Добавете сока от лайм, оставете да заври и свалете от огъня. Добавете кориандъра, подправете със сол и черен пипер и се охлажда.

2. Сиренето се нарязва на ивици. Поставете 1/4 ч и 2 с.л. салца върху едната половина на всяка тортия. Подправете на вкус. Прегънете и слепете краищата.

3. Сгорещете останалото масло в тиган на силен огън. Изпържете тортилите за по около 2 мин. от всяка страна. Дръжте на топло до сервиране.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта