Кесадили с бри и салца със сини сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За салцата:
1 с.л. растително масло
1 глава червен лук, нарязан
4 зрели сливи, нарязани на кубчета
1 люта чушка; нарязана на кубчета или
1/4 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч сок от лайм
2 с.л. пресен кориандър, нарязан или листа босилек
Сол
Пипер
Друго:
450 г Бри или Камембер, кората отстранена
8 брашнени тортили
1/4 ч масло, за пържене
1. За да направите салцата: сгорещете маслото в тиган на умерено висок огън. Добавете лука и задушете, докато омекне, около 2 минути. Добавете лютите чушки и сливите и се разбъркват заедно с лука. Добавете сока от лайм, оставете да заври и свалете от огъня. Добавете кориандъра, подправете със сол и черен пипер и се охлажда.
2. Сиренето се нарязва на ивици. Поставете 1/4 ч и 2 с.л. салца върху едната половина на всяка тортия. Подправете на вкус. Прегънете и слепете краищата.
3. Сгорещете останалото масло в тиган на силен огън. Изпържете тортилите за по около 2 мин. от всяка страна. Дръжте на топло до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ