Кесадила с пилешко и ананас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилешки гърди - обезкостени и без кожата
1/2 ч соев сос с ниско съдържание на натрий
2 супени лъжици джинджифил - нарязан
2 скилидки чесън - едро нарязани
1 супена лъжица зехтин
1/4 ч кашкавал - настърган
1/4 ч бяло сирене - настъргано
1 стрък зелен лук - едро нарязан
1/2 зрял ананас - обелен и почистен в сърцевината - нарязан на филийки от по 2.5 см
1 1/2 супени лъжици магданоз - едро нарязан
3 супени лъжици пресен лимонов сок
1/4 средни глави червен лук - ситно нарязано
1/2 люто чушле – без семена и нарязано фино
2 супени лъжици зехтин
Сол и прясно смлян бял пипер
2 супени лъжици червен лук - ситно нарязан
2 скилидки чесън - ситно нарязан
2 супени лъжици сос хойсин
3 супени лъжици оцет от оризово вино
1 супена лъжица сусамово олио
1/2 ч зехтин
Сол и прясно смлян бял пипер
1. Поставете соевия сос, джинджифила и чесъна в тенджера и оставете да заври. Махнете от огъня и оставете за половин час.
2. Поставете пилешките гърди в плитка тавичка и ги залейте с маринатата. Покрийте и поставете в хладилника да се маринова най-малко 4 часа или за през нощта.
3. Подправете пилето със сол и черен пипер на вкус. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън, докато започне да пуши.
4. Поставете пилето в тигана и сотирайте за 5 минути или до златисто кафяво от всички страни.
5. Намалете огъня до умерен, обърнете пилето отново и продължете готвенето докато пилето е почти готово, около 4 минути.
6. Оставете месото да преседи в продължение на 1 минута и нарежете на парчета по диагонал.
7. Загрейте фурната до 220С. Сложете две тортили в ненамаслена тавичка.
8. Разстелете половината сирене и кашкавал, зеления лук и нарязаното пилешко върху две тортили.
9. Сложете едната тортия върху другата.
10. Печете 8-12 минути или докато сиренето се разтопи.
11.Нарежете на четвъртинки и поднесете горещо, гарнирано със салца.
На салцата:
1. Загрейте грила на висока степен, докато започне да пуши. Препечете ананаса за 2-3 минути от всяка страна, докато леко покафенее.
2. Свалете от скарата и нарежете на средни кубчета.
3. Добавете кориандъра, лайма, лука, чушлето и зехтина.
4. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Нека преседи най-малко 1/2 час.
За винегрета:
1. Поставете лука, чесъна, соса хойсин и оцета в блендер и смесете до гладкост.
2. С работещ мотор, бавно добавете сусамовото олио и зехтина, капка по капка в началото, докато емулгира.
3. Подправете със сол и бял пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ