Регистрация

Кесадила с пилешко и ананас

Автор:
george
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

2 пилешки гърди - обезкостени и без кожата

1/2 ч соев сос с ниско съдържание на натрий

2 супени лъжици джинджифил - нарязан

2 скилидки чесън - едро нарязани

1 супена лъжица зехтин

1/4 ч кашкавал - настърган

1/4 ч бяло сирене - настъргано

1 стрък зелен лук - едро нарязан

1/2 зрял ананас - обелен и почистен в сърцевината - нарязан на филийки от по 2.5 см

1 1/2 супени лъжици магданоз - едро нарязан

3 супени лъжици пресен лимонов сок

1/4 средни глави червен лук - ситно нарязано

1/2 люто чушле – без семена и нарязано фино

2 супени лъжици зехтин

Сол и прясно смлян бял пипер

2 супени лъжици червен лук - ситно нарязан

2 скилидки чесън - ситно нарязан

2 супени лъжици сос хойсин

3 супени лъжици оцет от оризово вино

1 супена лъжица сусамово олио

1/2 ч зехтин

Сол и прясно смлян бял пипер

 

1. Поставете соевия сос, джинджифила и чесъна в тенджера и оставете да заври. Махнете от огъня и оставете за половин час.

2. Поставете пилешките гърди в плитка тавичка и ги залейте с маринатата. Покрийте и поставете в хладилника да се маринова най-малко 4 часа или за през нощта.

3. Подправете пилето със сол и черен пипер на вкус. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън, докато започне да пуши.

4. Поставете пилето в тигана и сотирайте за 5 минути или до златисто кафяво от всички страни.

5. Намалете огъня до умерен, обърнете пилето отново и продължете готвенето докато пилето е почти готово, около 4 минути.

6. Оставете месото да преседи в продължение на 1 минута и нарежете на парчета по диагонал.

7. Загрейте фурната до 220С. Сложете две тортили в ненамаслена тавичка.

8. Разстелете половината сирене и кашкавал, зеления лук и нарязаното пилешко върху две тортили.

9. Сложете едната тортия върху другата.

10. Печете 8-12 минути или докато сиренето се разтопи.

11.Нарежете на четвъртинки и поднесете горещо, гарнирано със салца.

На салцата:

1. Загрейте грила на висока степен, докато започне да пуши. Препечете ананаса за 2-3 минути от всяка страна, докато леко покафенее.

2. Свалете от скарата и нарежете на средни кубчета.

3. Добавете кориандъра, лайма, лука, чушлето и зехтина.

4. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Нека преседи най-малко 1/2 час.

За винегрета:

1. Поставете лука, чесъна, соса хойсин и оцета в блендер и смесете до гладкост.

2. С работещ мотор, бавно добавете сусамовото олио и зехтина, капка по капка в началото, докато емулгира.

3. Подправете със сол и бял пипер на вкус.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта