Кафяв ориз с карфиол и гъби на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч сварен кафяв ориз
7 3/4 ч вода
1 2/3 ч гъби, нарязани на филийки
1 ч червен лук, ситно нарязан
1/3 ч зехтин
2 цели лимона
2 глави карфиол - нарязани на розички, стъблата почистени и нарязани на кубчета
1 3/4 ч.л. сушен босилек
1 ч.л. чесън, обелен и нарязан фино
1/2 ч.л. сол и пипер или на вкус
4 ч настърган Чедър
Смесете ориза с водата в тенджера. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. Разбъркайте веднъж с вилица, покрийте и оставете да къкри в продължение на 20 минути, докато водата се абсорбира напълно. Сотирайте гъбите и лука в зехтин. Добавете сока от двата лимона. Задушете карфиола с лука и гъбите. Добавете босилека, чесъна и сол и черен пипер на вкус. Задушете за около 5 минути. Смесете със сварения ориз, като добавите и чедъра. Сложете в правоъгълна тавичка. Печете на 180С за 15 минути или докато сиренето се разтопи и отгоре се зачерви леко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ