Регистрация

Кафяв ориз с карфиол и гъби на фурна

Автор:
Ivko
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
907
Оцени рецептата

4 ч сварен кафяв ориз

7 3/4 ч вода

1 2/3 ч гъби, нарязани на филийки

1 ч червен лук, ситно нарязан

1/3 ч зехтин

2 цели лимона

2 глави карфиол - нарязани на розички, стъблата почистени и нарязани на кубчета

1 3/4 ч.л. сушен босилек

1 ч.л. чесън, обелен и нарязан фино

1/2 ч.л. сол и пипер или на вкус

4 ч настърган Чедър

 

Смесете ориза с водата в тенджера. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. Разбъркайте веднъж с вилица, покрийте и оставете да къкри в продължение на 20 минути, докато водата се абсорбира напълно. Сотирайте гъбите и лука в зехтин. Добавете сока от двата лимона. Задушете карфиола с лука и гъбите. Добавете босилека, чесъна и сол и черен пипер на вкус. Задушете за около 5 минути. Смесете със сварения ориз, като добавите и чедъра. Сложете в правоъгълна тавичка. Печете на 180С за 15 минути или докато сиренето се разтопи и отгоре се зачерви леко.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта