Зеленчукови кнедли със сос за потапяне
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч домати, нарязани на кубчета
1/2 ч настърган дайкон
2 с.л. фино нарязани листа от шисо
2 с.л. фино нарязан зелен лук
3 с.л. лимонов сок
1/4 ч соев сос
1/2 ч.л. кимион, семена
1/2 ч.л. чили на прах
1/2 ч сварен кафяв ориз
170 г тофу, отцедено
3 с.л. пресни гъби шийтаке, нарязани фино
2 с.л. нарязан пресен босилек
2 с.л. фино нарязани маслини
1 ч.л. смлян лют червен пипер
1 ч.л. сусамово олио
340 г готови кори за кнедли
олио за пържене
За соса за потапяне, смесете доматите, дайкона, листата от шисо, зеления лук, лимоновия сок, 2 супени лъжици соев сос, кимиона и чилито на прах. Охладете за през нощта. В купа, смесете ориза, тофуто, гъбите, босилека, маслините, лютия пипер, сусамовото олио и останалите 2 супени лъжици соев сос. Оставете в хладилника за 30 минути. Сложете една супена лъжица в центъра на всяка кора. Навлажнете краищата с вода и слепете въху плънката. Загрейте малко олио в тиган. Изпържете кнедлите на умерен огън до покафеняване отдолу. Добавете 1/4 чаша вода; покрийте и варете на слаб огън в продължение на 6 минути или докато водата се изпари. Поднесете със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ