Регистрация

Зеленчукова тортия

Автор:
margarita
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

2 с.л. масло

3/4 ч нарязана зелена чушка

3/4 ч нарязана червена чушка

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч пикантен сос

450 г замразени броколи

8 (20 см) брашнени тортили

450 г консерва пържен боб

226 г (2 ч) настъргано сирене Монтерей Джак

226 г (2 ч) настърган чедър

Нарязани на колелца зелена и червена чушка

Маслини без костилка

Сметана

 

Изпържете тортилите в 4 с.л. сгорещено олио на средна температура за 5 до 10 секунди от всяка страна, докато леко покафенеят и отцедете върху хартиени кърпи.

Загрейте фурната до 190°С. Сгорещете маслото в среден тиган на средно висока температура. Добавете нарязаните зелени и червени чушки и лук, гответе и разбърквайте, докато омекнат. Отцедете. Прибавете 1/2 чаша пикантен сос.

Сварете броколите според указанията на опаковката. Отцедете и нарежете на едри парчета, ако е необходимо. Сложете две тортили една до друга в голяма и плитка тава за печене. Намажете всяка с около 1/4 от сместа с чушките. Покрийте с други тортили. Разделете зеленчуци равномерно между тортилите; поръсете с 1 чаша сирене Монтерей Джак. Намажете двете питки с останалия пържен боб и отгоре с останалата смес с чушки, покрийте с останалите тортили. Поръсете с 1 чаена чаша сирене чедър. Печете на 190°С за 10 до 15 минути или докато сиренето се разтопи. Поднесете с резените червена и зелена чушка, маслини, пикантен сос и сметана. Нарежете като пица.

 





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта