Зеленчукова наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. брашно
2 с.л. вода
1 ч.л. едро нарязан чесън
1 ч.л. корен кориандър (едро нарязан)
1 ч.л. цели зърна черен пипер
2 с.л. зехтин
60 г таро, обелено и едро нарязано
1 морков, едро нарязан
1/2 ч воден кестен, нарязан
60 г предварително накиснати китайски гъби, нарязани едро
1/2 ч соеви кълнове, нарязани едро
2 с.л. светъл соев сос
1 ч.л. захар
3 големи листа кори от тофу
олио за пържене
За украса:
Маруля
листа мента
Смесете брашното и водата, така че да се получи паста и оставете настрана. В хаванче, счукайте заедно чесъна, кориандъра и пипера на паста. Загрейте олиото и запържете за кратко пастата с чесън, след това добавете всички останали съставки, включително захарта, като се разбърква непрекъснато. Добавете пастата от брашно и вода и разбъркайте, за да се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Отцедете корите тофу и разстелете на работната повърхност. Сложете част от охладената плънка във всяка кора и навийте на наденичка. Поставете в уреда за варене на пара и задушете за 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. Преди поднасяне, запържете до златисто кафяво, отцедете и нарежете на 6 мм кръгчета и сервирайте върху канапе от зелена салата и листа мента със сос от сливи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ