Регистрация

Зеленчуков пилаф

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

1 ч папуда, почистена и измита

2 ч дългозърнест ориз

4 1/2 с.л. зехтин

1 ч.л. черно синапено семе

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

4 средно големи скилидки чесън, ситно нарязан

1 ч.л. джинджифил, счукан

150 г зелен фасул, подрязан и нарязан на парченца от по 0,5 см

2 ч.л. Гарам Масала

1 1/2 ч.л. смлян кориандър

2 1/2 ч.л. сол

2 с.л. фино нарязан магданоз

 

Сложете папудата в купа с 3 чаши вода. Покрийте и оставете за 12 часа. Отцедете я и увийте в много влажна кърпа. Поставете увитата папуда в купа. Сложете тази купа на тъмно място (като неизползвана печка) в продължение на 24 часа. Измийте ориза добре и се накисва в 4 чаши вода в продължение на половин час. Отцедете добре. Загрейте фурната до 160С. Загрейте олиото в голяма 4 до 5-литрова тенджера, подходяща за фурната, на средно-висок огън. Когато се сгорещи, добавете семената синап. Веднага след като започне да пука, добавете лука. Разбърква се и се запържва за около 5 минути или докато лукът стане кафяв по краищата. Добавете чесъна и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Намалете огъня до средно-слаб и добавете папудата, ориза, зеления фасул, гъбите, гарам масалата, кориандъра и солта. Разбъркайте и запържете леко за около 10 минути или докато оризът стане полупрозрачен и зеленчуците са добре покрити с масло. Добавете 4 чаши гореща вода и магданоза. Увеличете огъня до средно-силен и гответе, като се разбърква, за около 5 минути или докато по-голямата част от водата се абсорбира. Покрийте съда първо с алуминиево фолио, а след това с капака. Поставете във фурната за половин час. Разбъркайте с вилица и поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта