Зеленчуков пилаф
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч папуда, почистена и измита
2 ч дългозърнест ориз
4 1/2 с.л. зехтин
1 ч.л. черно синапено семе
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
4 средно големи скилидки чесън, ситно нарязан
1 ч.л. джинджифил, счукан
150 г зелен фасул, подрязан и нарязан на парченца от по 0,5 см
2 ч.л. Гарам Масала
1 1/2 ч.л. смлян кориандър
2 1/2 ч.л. сол
2 с.л. фино нарязан магданоз
Сложете папудата в купа с 3 чаши вода. Покрийте и оставете за 12 часа. Отцедете я и увийте в много влажна кърпа. Поставете увитата папуда в купа. Сложете тази купа на тъмно място (като неизползвана печка) в продължение на 24 часа. Измийте ориза добре и се накисва в 4 чаши вода в продължение на половин час. Отцедете добре. Загрейте фурната до 160С. Загрейте олиото в голяма 4 до 5-литрова тенджера, подходяща за фурната, на средно-висок огън. Когато се сгорещи, добавете семената синап. Веднага след като започне да пука, добавете лука. Разбърква се и се запържва за около 5 минути или докато лукът стане кафяв по краищата. Добавете чесъна и джинджифила. Запържете, като разбърквате за 1 мин. Намалете огъня до средно-слаб и добавете папудата, ориза, зеления фасул, гъбите, гарам масалата, кориандъра и солта. Разбъркайте и запържете леко за около 10 минути или докато оризът стане полупрозрачен и зеленчуците са добре покрити с масло. Добавете 4 чаши гореща вода и магданоза. Увеличете огъня до средно-силен и гответе, като се разбърква, за около 5 минути или докато по-голямата част от водата се абсорбира. Покрийте съда първо с алуминиево фолио, а след това с капака. Поставете във фурната за половин час. Разбъркайте с вилица и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ