Захаросани ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч захар
2 ч царевичен сироп
1/3 ч канелени бонбони
1 ч вода
3/4 ч.л. канела
1/2 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. карамфил
3/4 ч.л. червен оцветител за храна
6 средно големи ябълки
Махнете дръжките на ябълките, измийте плодовете и ги подсушете. Поставете дървен шиш във всяка ябълка вертикално по средата, така че да минава от единия край до другия и да се подава и от горната страна. Смесете захарта, царевичния сироп, канелените бонбони и водата в тенджера. Гответе докато бонбоните се разтопят, като разбърквате непрекъснато. Внимавайте да не заври. Добавете канелата, ванилията, карамфила и оцветителя. Разбърква се добре. Кипнете сместа до 150 градуса с помощта на сладкарски термометър без да разбърквате. През това време намажете с олио тавичка за печене. Щом достигне желаната температура, свалете сместа от огъня и потопете всяка ябълка бързо, така че да се покрие много добре. Сложете ябълките в приготвената тава, с шиша нагоре и оставете захарното покритие да се втвърди. Поднесете със стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ