Регистрация

Запържено тофу с лук и джинджифил

Автор:
dobrinska
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
686
Оцени рецептата

450 г твърдо тофу

1/4 ч олио

1 с.л. сухо шери

2 резена корен от джинджифил – настърган

1/2 ч.л. сол

1 глава лук; голяма – тънко нарязана

Черен пипер – прясно смлян

3 скилидки чесън - счукан

2 с.л. сос соев

1 1/2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. захар

3 с.л. зеленчуков бульон

 

Смесете царевичното нишесте с бульона и заделете. Нарежете тофуто по желания начин. Отцедете добре от излишната вода. Смесете шерито, солта, черния пипер, соевия сос, захарта и 1 1/2 ч.л. от олиото в плитка чиния. Добавете тофуто и се оставя да се маринова за 15 минути. Сгорещете 2 ½ с.л. от останалото олио в тиган на силен огън. Добавете джинджифила и лука и разбърквайте за около 1 1/2 минути. Извадете лука, поставете в гевгир и оставете да се отцеди. Сгорещете отново тигана с олиото. Когато е много горещо, добавете тофуто и чесъна. Запържете до кафяво. Смесете с лука и джинджифила и запържете за минутка. Прибавете разтвореното в бульона царевично нишесте и гответе, като се разбърква за около 30 секунди или докато се сгъсти.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта