Запържено тофу с кафяв ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч кафяв ориз
1/3 ч тофу
4 ч.л. зехтин
1 малка лава лук
1 малък морков
60 г зелен боб
Няколко листа китайско зеле
1 1/2 ч соеви кълнове
1 малка скилидка чесън
1 парче корен от джинджифил (0,5 см)
1 1/2 с.л. фъстъчено масло
4 с.л. вода
2 ч.л. лимонов сок
1 с.л. соев сос
2 с.л. соево мляко
Сварете ориза, докато омекне. Нарежете тофуто на кубчета. Сгорещете 1 чаена лъжичка олио в уок или тиган и изпържете тофуто, като се разбърква, докато леко покафенее. Отстранете от огъня. Нарежете лука тънко. Нарежете морковите на клечици. Нарежете фино фасула. Загрейте 2 чаени лъжички олио в тигана и изпържете тези съставки за 2-3 минути, като се разбърква. Нарежете листата от зеле и ги добавете в тигана, заедно с кълновете. Продължете да пържите при разбъркване, докато поомекнат. Счукайте чесъна. Настържете ситно джинджифила. Сгорещете останалия зехтин в тенджера и добавете чесъна и джиндифила. Гответе в продължение на една-две минути, след което се прибавя фъстъченото масло и след това водата. Разбъркайте до гладкост. Добавете лимоновия сок, соевия сос и млякото и разбъркайте добре. Върнете тофуто в тигана и се добавя сосът с фъстъчено масло. Разбъркайте добре и поднесете върху ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ