Заек по мексикански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 заека (450 - 680 г всеки)
1/2 ч фъстъчено олио
2 малки чили чушлета
2 скилидки чесън, счукан
Брашно
2 с.л. масло
1 голям морков - ситно нарязан на кубчета
1/2 ч фино нарязан лук
3 с.л. фино нарязана зелена чушка
1 ч нарязани гъби
1 с.л. брашно
300 мл пилешки бульон
Сокът на 1 малък портокал
2 с.л. фино настъргана портокалова кора
2 с.л. фъстъчено масло
1/2 ч.л. кимион, семена
1 с.л. печени сусамови семена
3 цели зърна карамфил
щипка индийско орехче, смляно
Сол и черен пипер
1 с.л. нарязан магданоз
Отрежете бутчетата и нарежете гръбчетата на зайците на три части. Загрейте олиото и добавете лютите чушки. Запържете ги до кафяво, като ги натрошавате, за да извлечете соковете. Извадете чушките от съда. Втрийте парчетата заешко с чесън и оваляйте в брашно. Запържете месото до златисто кафяво от всички страни. Покрийте и задушете до омекване - около 1-1-1/2 часа. Отстранете излишната мазнина. За соса, разтопете маслото в голяма тенджера. Запържете моркова, лука, зелената чушка и гъбите. Когато зеленчуците омекнат, се добавя брашното. Постепенно се добавят пилешкият бульон и портокаловият сок. Гответе на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се образуват мехурчета и сосът се сгъсти леко. Добавете портокаловата кора, фъстъченото масло, кимиона, сусама, карамфила, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Оставете да къкри за около 15 минути, като се разбърква от време на време. Сложете месото в чиния. Отстранете излишната мазнина от соса и изсипете върху парчетата месо. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ