Регистрация

Задушено зеле с праз и картофи

Автор:
Надежда
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

450 г зеле

1 ч.л. сол

1 кг картофи, почистени и нарязани на кубчета, (небелени)

2 средно големи стръка праз, разделени надлъжно и изплакнати добре

1 ч обезмаслено мляко (или соево или оризово мляко)

1/4 ч.л. индийско орехче

2-3 големи скилидки чесън, счукан

Сол на вкус

 

Нарежете зелето и задушете на пара, като се използва минимално количество вода, докато омекне хубаво. Сварете картофите. Почистете и нарежете праза, включително първите няколко сантиметра от перата, сложете в тенджера с млякото и оставете да къкри, докато омекне. Отцедете картофите, намачкайте на каша добре, добавете ги в млякото с праза, заедно със зелето, индийското орехче и чесъна.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта