Регистрация

Задушени водорасли

Автор:
desislavva
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
701
Оцени рецептата

60 г диви морски водорасли Хиджики

60 г моркови, настъргани

1 пържено тофу

1/3 блокче твърдо тофу

5 шушулки зелен боб

2 с.л. сусамово олио

1 ч бульон

3 с.л. соев сос

2 с.л. саке

2 с.л. мирин

1 ч.л. семена бял сусам, леко сотирани

 

Накиснете водораслите в три пъти повече топла вода за 10 до 15 минути. Извадете и сложете в цедка. Отцедете излишната вода. Сложете пърженото тофу в кипяща вода за 30 сек. и нарежете на тънки клечици. Поставете тофуто в загрят тиган и намачкайте на каша с помощта на шпатула. Оставете да къкри в собствената си вода, докато се редуцира до малки трохи. Подрежете краищата на зеления фасул и го поставете във вряща вода за 1-2 минути. Потопете в ледена вода, отцедете и се нарязва на парчета с дължина 1 см. В сгорещен тиган, запържете леко сусамовото олио, водораслите, морковите и двата вида тофу. Когато сместа е лъскава, добавете бульона, соевия сос, сакето и мирина. Намалете огъня до слаб и варете, като се разбърква често, докато течността се абсорбира. Изключете котлона и добавете зеления боб. Поставете чиния за сервиране и се поръсва със сотираните семена сусам.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта