Задушени водорасли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
60 г диви морски водорасли Хиджики
60 г моркови, настъргани
1 пържено тофу
1/3 блокче твърдо тофу
5 шушулки зелен боб
2 с.л. сусамово олио
1 ч бульон
3 с.л. соев сос
2 с.л. саке
2 с.л. мирин
1 ч.л. семена бял сусам, леко сотирани
Накиснете водораслите в три пъти повече топла вода за 10 до 15 минути. Извадете и сложете в цедка. Отцедете излишната вода. Сложете пърженото тофу в кипяща вода за 30 сек. и нарежете на тънки клечици. Поставете тофуто в загрят тиган и намачкайте на каша с помощта на шпатула. Оставете да къкри в собствената си вода, докато се редуцира до малки трохи. Подрежете краищата на зеления фасул и го поставете във вряща вода за 1-2 минути. Потопете в ледена вода, отцедете и се нарязва на парчета с дължина 1 см. В сгорещен тиган, запържете леко сусамовото олио, водораслите, морковите и двата вида тофу. Когато сместа е лъскава, добавете бульона, соевия сос, сакето и мирина. Намалете огъня до слаб и варете, като се разбърква често, докато течността се абсорбира. Изключете котлона и добавете зеления боб. Поставете чиния за сервиране и се поръсва със сотираните семена сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ