Енчиладас с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
113 г доматчета томатило, нарязани на четвъртинки
1/2 ч вода
1 скилидка чесън, цяла
2 люти чушки
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/3 ч листа кориандър
2 цели пилешки гърди
Леко подсолена вода
1 ч бульон
1 ч фъстъчено олио
8 царевични питки
1 ч сметана
450 г моцарела, настъргана
Сварете доматчетата във вода с чесъна, лютите чушки, солта и черния пипер, докато омекнат, около 15-20 минути. Пюрирайте в блендер и по време на смесването, добавете листата кориандъра. Заделете настрана. Ако се наложи, разредете с бульон. Сложете пилешкото да къкри в леко подсолена вода, докато омекне около 10-15 мин. Охладете и накъсайте и точно преди сервиране, кипнете в 1 ч бульон. Сгорещете олиото в тиган. Изпържете питките в горещото олио за няколко секунди, за да омекнат. Заделете между хартиени кърпи. Напълнете с пилешко и 1-2 супени лъжици сос. Навийте на руло и сложете със затворената страна надолу в тавичка. Полейте със соса и гарнирайте със заквасена сметана и сирене. Сложете на 190 градуса във фурната за около 5-8 минути или достатъчно дълго, за да се разтопи сиренето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ