Регистрация

Енчиладас с пилешко

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

113 г доматчета томатило, нарязани на четвъртинки

1/2 ч вода

1 скилидка чесън, цяла

2 люти чушки

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/3 ч листа кориандър

2 цели пилешки гърди

Леко подсолена вода

1 ч бульон

1 ч фъстъчено олио

8 царевични питки

1 ч сметана

450 г моцарела, настъргана

 

Сварете доматчетата във вода с чесъна, лютите чушки, солта и черния пипер, докато омекнат, около 15-20 минути. Пюрирайте в блендер и по време на смесването, добавете листата кориандъра. Заделете настрана. Ако се наложи, разредете с бульон. Сложете пилешкото да къкри в леко подсолена вода, докато омекне около 10-15 мин. Охладете и накъсайте и точно преди сервиране, кипнете в 1 ч бульон. Сгорещете олиото в тиган. Изпържете питките в горещото олио за няколко секунди, за да омекнат. Заделете между хартиени кърпи. Напълнете с пилешко и 1-2 супени лъжици сос. Навийте на руло и сложете със затворената страна надолу в тавичка. Полейте със соса и гарнирайте със заквасена сметана и сирене. Сложете на 190 градуса във фурната за около 5-8 минути или достатъчно дълго, за да се разтопи сиренето.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта