Енчилада с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пилешки гърди без кожа и кости
2 ч намачкани домати от консерва
1/2 ч лук, нарязан
1 ч.л. сол
1 ч.л. чесън на прах
Заквасена сметана
Царевични тортили
Олио
Салца Колорадo:
24 червени чили чушки, отцедени
4 с.л. зехтин
10 скилидки чесън, счукан
сол на вкус
6 с.л. брашно
Зелена салца:
2 кг мексикански доматчета томатило, обелени
1/2 ч лук, нарязан фино
1/4 ч зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. чесън, нарязан
Сварете пилешкото в голяма тенджера, с вода, колкото да го покрие. Заделете 2 чаши бульон. Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Добавете пилешкото, доматите, лука, солта и чесъна в запазения бульон; варете 10 минути или докато се редуцира до желаната гъстота. Прецедете. Загрейте малко олио в малък тиган; притиснете всяка тортия в горещото олио за няколко секунди, за да омекнат и да станат по-гъвкави. Напълнете с пилешката плънка. Навийте на руло и поставете в тавичка за печене. Покрийте една трета от енчиладата (по дължина) със зелена салца, централната една трета със заквасена сметана, а последната една трета със салца Колорадо. Пече се на 190 градуса, за около 25 минути.
Салца Колорадo:
Измийте и почистете чилито. Сварете го във вряща вода, така че да го покрива хубаво, за 10 мин или докато омекне. Извадете и отцедете. Запазете течността. Поставете чушлетата в блендер заедно със запазената вода и пасирайте до постигне на пастообразна консистенция. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете чесъна и брашното и гответе, като се разбърква, докато брашното покафенее. Добавете чили пастата бавно и се смесва добре с брашното до гладкост. Когато е добавена цялата чили паста, оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Гответе до сгъстяване, около 3-4 минути.
Зелена салца:
Сварете доматчетата в малко количество вода, докато омекнат, след което разбийте в блендера. Запържете лука в олиото. Добавете пюрираните доматчета, солта и чесъна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ