Регистрация

Енчилада с пилешко

Автор:
Ivko
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
1060
Оцени рецептата

4 пилешки гърди без кожа и кости

2 ч намачкани домати от консерва

1/2 ч лук, нарязан

1 ч.л. сол

1 ч.л. чесън на прах

Заквасена сметана

Царевични тортили

Олио

Салца Колорадo:

24 червени чили чушки, отцедени

4 с.л. зехтин

10 скилидки чесън, счукан

сол на вкус

6 с.л. брашно

Зелена салца:

2 кг мексикански доматчета томатило, обелени

1/2 ч лук, нарязан фино

1/4 ч зехтин

1 ч.л. сол

1 ч.л. чесън, нарязан

 

Сварете пилешкото в голяма тенджера, с вода, колкото да го покрие. Заделете 2 чаши бульон. Обезкостете месото и го нарежете на кубчета. Добавете пилешкото, доматите, лука, солта и чесъна в запазения бульон; варете 10 минути или докато се редуцира до желаната гъстота. Прецедете. Загрейте малко олио в малък тиган; притиснете всяка тортия в горещото олио за няколко секунди, за да омекнат и да станат по-гъвкави. Напълнете с пилешката плънка. Навийте на руло и поставете в тавичка за печене. Покрийте една трета от енчиладата (по дължина) със зелена салца, централната една трета със заквасена сметана, а последната една трета със салца Колорадо. Пече се на 190 градуса, за около 25 минути.

Салца Колорадo:

Измийте и почистете чилито. Сварете го във вряща вода, така че да го покрива хубаво, за 10 мин или докато омекне. Извадете и отцедете. Запазете течността. Поставете чушлетата в блендер заедно със запазената вода и пасирайте до постигне на пастообразна консистенция. Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете чесъна и брашното и гответе, като се разбърква, докато брашното покафенее. Добавете чили пастата бавно и се смесва добре с брашното до гладкост. Когато е добавена цялата чили паста, оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. Гответе до сгъстяване, около 3-4 минути.

Зелена салца:

Сварете доматчетата в малко количество вода, докато омекнат, след което разбийте в блендера. Запържете лука в олиото. Добавете пюрираните доматчета, солта и чесъна.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта