Регистрация

Енчилада с пилешка кайма

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
824
Оцени рецептата

12 царевични тортили

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

225 г нетлъста пилешка кайма

1 консерва 450 г доматено пюре

1/4 ч консерва зелени люти чушки

1/2 ч.л. сол

2 1/2 ч пилешки бульон

2 ч сухо мляко

225 г настърган кашкавал

1 стрък пресен кориандър за украса

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Увийте тортилите плътно във фолио и се поставят в предварително загрята фурна за 15 минути, за да омекнат. През това време задушете лука и чесъна, покрити, на слаб огън, докато омекнат, като добавяте малко вода или бульон, ако е необходимо, за да не изгарят. Добавете пилето и гответе на умерен огън, като обирате пяната докато пилето се свари, около 5 минути. Добавете доматеното пюре, лютите чушки и солта и разбъркайте добре. Оставете на слаб огън за 10 минути. През това време смесете бульона и сухото мляко в тенджера и се разбъркват старателно. Бавно сгорещете, докато закъкри, като се разбърква често. Потопете всяка тортия в млечния сос. Разделете пилешката плънка, по 1/4 чаша от сместа в центъра на всяка тортия. Увийте около пълнежа и сложете със затворената страна надолу в стъклена тавичка, напръскана с готварски спрей. Изсипете млечния сос отгоре и се пече на 180 градуса в продължение на 20 минути. Извадете от фурната и поръсете сиренето равномерно отгоре. Върнете във фурната и печете още 5 мин. докато сиренето се разтопи. Поставете всяка енчилада в чиния и гарнирайте с пресен кориандър по желание.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта