Енчилада с картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
450 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
1 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. кимион, семена
2 малки домата, обелени и нарязани на кубчета
2 стръка зелен лук, нарязан на тънки филийки
1 1/2 с.л. доматен сос
1 2/3 ч кашкавал, настърган
1 яйце
1 с.л. фино нарязан пресен кориандър
1 с.л. счукано люто чушле
Щипка лют червен пипер
зехтин
8 царевични тортили
За енчилада соса:
2 с.л. зехтин
1 1/2 глава лук, едро нарязан
5 големи скилидки чесън, нарязан на кубчета
1 1/2 ч.л. кимион, семена
1 1/2 ч.л. чили на прах
1 1/2 ч.л. сушен риган, натрошен
1/4 ч.л. смляна канела
1 1/2 ч консервиран енчилада сос
3/4 ч доматен сос
1 с.л. пресен лимонов сок
Щипка лют червен пипер
За топинга:
170 г сирене фета, натрошено
Заквасена сметана
Наситнен зелен лук
Загрейте 1 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете картофите и гответе, докато станат златисти, като се разбърква от време на време, около 8 минути. Намалете огъня до слаб. Добавете чилито на прах и кимиона и гответе 2 минути. Добавете доматите, нарязания зелен лук и доматения сос. Покрийте и гответе, докато картофите омекнат, около 6 минути. Добавете 1/3 ч кашкавал, яйцето, кориандъра и лютото чушле и се разбърква, докато кашкавалът се разтопи. Поръсете със сол и лют пипер. Намажете голям тиган с олио и сложете на умерен огън. Добавете една тортия и запържете, докато омекне, по 30 секунди на страна. Покрийте тортията с 1/3 чаша от пълнежа и навийте на руло. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Покрийте и оставете в хладилника.
За енчилада соса:
Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган на силен огън. Добавете лука и чесъна и гответе 5 минути. Прибавете семената кимион, чилито на прах, сушения риган и канелата на прах и гответе 1 минута. Добавете енчилада соса и доматения сос и варете на слаб огън за 2 мин. Прибавете пресния лимонов сок. Поръсете със сол и лют пипер на вкус. Покрийте и оставете в хладилника.
За топинга:
Загрейте фурната до 225 градуса.
Изсипете енчилада соса върху енчиладата в тавичката. Поръсете с фетата и останалия кашкавал. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете до сгорещяване, около 30 мин. Поднесете със заквасена сметана и зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ