Регистрация

Дал със зелен или жълт грах

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
880
Оцени рецептата

1 1/2 ч зелен или жълт грах

1 ч.л. сол

1 глава лук

1/2 зелена чушка

1 ч.л. куркума

1/2 ч.л. къри на прах

1 1/2 с.л. синапено семе

Сокът на 1 лимон

 

Сварете граха в 2 чаши вода за около 30 минути - докато поомекне, но не толкова дълго, че да изгуби формата си. Добавете солта. През това време нарежете лука и чушката. Смесете с куркумата и кърито на прах и оставете настрана. Сгорещете голям тиган с капак. Когато е много горещ, добавете синапеното семе и покрийте с капак. Когато пукането поутихне, добавете лучената смес и малко вода. Запържете, докато лукът стане прозрачен и златист, а след това тази смес се разбърква с граха, заедно с лимоновия сок.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта