Гъби с тофу и грах в соево-джинджифилов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка глава лук, разполовена и нарязана на тънки филийки напречно
1 с.л. олио
115 г гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън
2 ч.л. корен от джинджифил, счукан
3/4 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
2 с.л. студена вода
3 с.л. соев сос
225 г твърдо тофу, отцедено, увито в двоен слой хартиени кърпи за 15 минути и нарязано на филийки с дебелина 0,5 см
115 г шушулки грах, краищата подрязани
Сварен ориз
В тиган запържете лука на средно силен огън, като се разбърква от време на време, добавете гъбите и запържете леко сместа, като се разбърква, докато гъбите омекнат. Добавете чесъна и джинджифила и гответе сместа, като се разбърква, за 1 минута. Добавете разтвореното царевично нишесте в тигана, заедно със соевия сос, тофуто и 1/2 чаша вода и оставете да къкри, като се разбърква леко и се обръща тофуто, за да се покрие със соса за 2 или 3 минути. Добавете граха и гответе сместа, като се разбърква внимателно в продължение на 30 секунди и поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ