Регистрация

Гъби с тофу и грах в соево-джинджифилов сос

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
741
Оцени рецептата

1 малка глава лук, разполовена и нарязана на тънки филийки напречно

1 с.л. олио

115 г гъби, нарязани на филийки

1 скилидка чесън

2 ч.л. корен от джинджифил, счукан

3/4 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. студена вода

3 с.л. соев сос

225 г твърдо тофу, отцедено, увито в двоен слой хартиени кърпи за 15 минути и нарязано на филийки с дебелина 0,5 см

115 г шушулки грах, краищата подрязани

Сварен ориз

 

В тиган запържете лука на средно силен огън, като се разбърква от време на време, добавете гъбите и запържете леко сместа, като се разбърква, докато гъбите омекнат. Добавете чесъна и джинджифила и гответе сместа, като се разбърква, за 1 минута. Добавете разтвореното царевично нишесте в тигана, заедно със соевия сос, тофуто и 1/2 чаша вода и оставете да къкри, като се разбърква леко и се обръща тофуто, за да се покрие със соса за 2 или 3 минути. Добавете граха и гответе сместа, като се разбърква внимателно в продължение на 30 секунди и поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта