Регистрация

Грах с тофу

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
853
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан

1 парче от 3 см пресен джинджифил, нарязан, обелен

6 с.л. олио

225 г тофу, неотцедено

1 цяло сушени червено чили чушле

1 с.л. смлени семена кориандър

1/4 ч.л. смляна куркума

3 средно големи домата, обелени и нарязани

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

280 г размразен зелен грах

 

Сложете ситно нарязания лук и джинджифила в контейнера на електрически блендер или кухненски робот, заедно с 1/3 чаша вода и пасирайте докато получите гладка паста. Оставете паста в контейнера на пасатора. Загрейте олиото в голяма тенджера на умерен огън. Когато се сгорещи, поставете парчетата тофу на един слой и ги запържете, докато са златисто кафяви от всички страни. С решетъчна лъжица, прехвърлете тофуто в чиния. Поставете сушената червена чушка в същото олио. След 2 секунди обърнете, за да покафенее от всички страни. Добавете пастата от пасатора. Запържете, като разбърквате непрекъснато, в продължение на 10-12 минути или до златисто кафяво. Добавете кориандъра и куркумата и се запържва, като се разбърква, за още една минута. Добавете нарязаните ситно домати. Разбърква се и се запържва за още 3 - 4 минути или докато доматите станат тъмно червеникаво-кафяви. Добавете 2 ч от водата на тофуто. Добавете солта и черния пипер. Разбърква се добре и се оставя да заври. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути. Повдигнете капака и прибавете парчетата тофу и граха. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути или докато грахът се свари.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта