Грах с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голяма глава лук, обелен и нарязан
1 парче от 3 см пресен джинджифил, нарязан, обелен
6 с.л. олио
225 г тофу, неотцедено
1 цяло сушени червено чили чушле
1 с.л. смлени семена кориандър
1/4 ч.л. смляна куркума
3 средно големи домата, обелени и нарязани
1 ч.л. сол
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер
280 г размразен зелен грах
Сложете ситно нарязания лук и джинджифила в контейнера на електрически блендер или кухненски робот, заедно с 1/3 чаша вода и пасирайте докато получите гладка паста. Оставете паста в контейнера на пасатора. Загрейте олиото в голяма тенджера на умерен огън. Когато се сгорещи, поставете парчетата тофу на един слой и ги запържете, докато са златисто кафяви от всички страни. С решетъчна лъжица, прехвърлете тофуто в чиния. Поставете сушената червена чушка в същото олио. След 2 секунди обърнете, за да покафенее от всички страни. Добавете пастата от пасатора. Запържете, като разбърквате непрекъснато, в продължение на 10-12 минути или до златисто кафяво. Добавете кориандъра и куркумата и се запържва, като се разбърква, за още една минута. Добавете нарязаните ситно домати. Разбърква се и се запържва за още 3 - 4 минути или докато доматите станат тъмно червеникаво-кафяви. Добавете 2 ч от водата на тофуто. Добавете солта и черния пипер. Разбърква се добре и се оставя да заври. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 10 минути. Повдигнете капака и прибавете парчетата тофу и граха. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути или докато грахът се свари.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ