Вегетариански пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г картофи, белени
225 г белен лук
170 г фино настърган чедър
Сол и черен пипер
235 мл мляко
1 ч.л. паста мармит
30 г неосолени ядки, нарязани
1/4 ч.л. червен пипер
1. Нарежете картофите на много тънки филийки.
2. Нарежете лука на тънки филийки и отделете на кръгчета.
3. Напълнете намазана с масло тавичка с редуващи се слоеве от картофи, лук и сирене. Започва се и се завършва със слой картофи и се поръсва със сол и черен пипер леко между слоевете.
4. Сгорещете млякото и добавете пастата мармит; разбъркайте до разтваряне.
5. Изсипва се в съда върху зеленчуците и сиренето.
6. Поръсете с ядки и червен пипер и след това се покрива с капак или алуминиево фолио.
7. Пече се в центъра на умерена фурна (180С) за 1-1/2 часа. Свалете капака и продължете да готвите още половин час или докато картофите омекнат.
8. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ