Вегетариански бургери с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г твърдо тофу
4 ч.л. зехтин, разделени
1/3 ч наситнен зелен лук
1 ч ситно настърган морков
1 ч ситно нарязано зеле
1 средно голяма скилидка чесън, обелена и счукана
1/2 ч пшенично брашно
2 с.л. хранителна мая
2 с.л. кетчуп
2 с.л. фино наситнен магданоз
2 с.л. семена сусам
4 ч.л. микс подправка за тако
1/8 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.л. сол
прясно смлян черен пипер
1/4 ч пшеничен зародиш
4 питки за хамбургер, препечени
Асорти подправки
1. Отцедете тофуто и нарежете тънко. Поставете в тавичка, постлана с хартиена кърпа и покрийте с кутии, за да се отцеди хубаво под тежестта им. Оставете така за 45 минути.
2. В тиган сгорещете 2 супени лъжици зехтин на умерен огън. Добавете лука, морковите, зелето и чесъна; сотирайте за 5 минути. Охладете леко.
3. Сложете отцеденото тофу в кухненски робот и разбийте на крем. Добавете брашното, маята, кетчупа, магданоза, сусама, Тако подправката, лютия червен пипер, солта и черния пипер; разбийте до гладкост. Добавете зеленчуците и разбийте, докато зеленчуците се нарежат ситно и се смесят.
4. Оформете сместа на четири кюфтенца и оваляйте в пшеничния зародиш. Сгорещете 1 чаена лъжичка зехтин в тиган на умерен огън. Добавете кюфтенцата и пържете 5 минути. Обърнете и добавете още 1 чаена лъжичка зехтин; гответе 4 минути или до готовност. Сервирайте върху препечените питки с подправките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ