Регистрация

Вегетариански бургери с тофу

Автор:
Генчев
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
757
Оцени рецептата

340 г твърдо тофу

4 ч.л. зехтин, разделени

1/3 ч наситнен зелен лук

1 ч ситно настърган морков

1 ч ситно нарязано зеле

1 средно голяма скилидка чесън, обелена и счукана

1/2 ч пшенично брашно

2 с.л. хранителна мая

2 с.л. кетчуп

2 с.л. фино наситнен магданоз

2 с.л. семена сусам

4 ч.л. микс подправка за тако

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/4 ч.л. сол

прясно смлян черен пипер

1/4 ч пшеничен зародиш

4 питки за хамбургер, препечени

Асорти подправки

 

1. Отцедете тофуто и нарежете тънко. Поставете в тавичка, постлана с хартиена кърпа и покрийте с кутии, за да се отцеди хубаво под тежестта им. Оставете така за 45 минути.

2. В тиган сгорещете 2 супени лъжици зехтин на умерен огън. Добавете лука, морковите, зелето и чесъна; сотирайте за 5 минути. Охладете леко.

3. Сложете отцеденото тофу в кухненски робот и разбийте на крем. Добавете брашното, маята, кетчупа, магданоза, сусама, Тако подправката, лютия червен пипер, солта и черния пипер; разбийте до гладкост. Добавете зеленчуците и разбийте, докато зеленчуците се нарежат ситно и се смесят.

4. Оформете сместа на четири кюфтенца и оваляйте в пшеничния зародиш. Сгорещете 1 чаена лъжичка зехтин в тиган на умерен огън. Добавете кюфтенцата и пържете 5 минути. Обърнете и добавете още 1 чаена лъжичка зехтин; гответе 4 минути или до готовност. Сервирайте върху препечените питки с подправките.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта