Регистрация

Вегетариански бургери

Автор:
Savatova
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

60 г булгур

1/4 ч олио от рапица

1 1/4 ч фино нарязани гъби

1 1/2 ч фино нарязани моркови

2 ч нарязан лук

2 с.л. чесън, счукан

3/4 ч орехи

1/2 ч слънчогледови семки

1/2 ч пшеничен зародиш

1/3 ч нарязан магданоз

2 с.л. фино нарязан пресен копър

3 с.л. тахан

1 1/4 ч нахут, сварен

3 с.л. тамаринд

3 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. лют пипер

1/2 ч.л. сол

3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

3/4 ч.л. смлян кимион

Олио за намазване

 

Сложете булгура в купа с топла вода, оставете да се кисне в продължение на 10 минути или докато омекне; отцедете. Загрейте олиото в тиган, задушете гъбите, морковите, лука и чесъна в продължение на 15 минути. Оставете да се свари. Смелете орехите и слънчогледовите семки, сложете в купа, добавете сусама, булгура и пшеничния зародиш. Смесете сотираните зеленчуци с магданоза, копъра, тахана, нахута, тамаринда, лимоновия сок, лютия червен пипер, солта, черния пипер и кимиона. Добавете ги при сместа с булгура и се разбърква много добре. Охладете до втвърдяване. Оформете кюфтенца и изпечете на скарата, като обръщате внимателно. Поднесете в хляб с резени домат, кълнове, краставица и кисело мляко.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта