Буритос с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 бутилка сос за барбекю
2 половини обезкостени и без кожата пилешки гърди
8 брашнени тортили - домашно приготвени или готови
1 ч сирене – настъргано
За соса:
2 ч царевица
1/8 червена сладка чушка, наситнена
1/8 зелена сладка чушка, наситнена
1/8 люто чушле - или повече, наситнено
1/8 глава лук - настърган
Кориандър – наситнен
олио
винен оцет
сол и черен пипер
гуакамоле по избор, за сервиране
Нарежете пилешкото на ивици. Мариновайте в соса за барбекю за най-малко 2 часа. Изпечете на котлона в оребрен тиган или на скара и заделете. Охладете и натрошете или нарежете на тънки парчета, след това се поставя в загрята фурна, за да се запази топло.
На царевичния сос: Комбинирайте царевицата, чушките, лука, кориандъра и лютото чушле. Смесете с олио и оцет, сол и черен пипер на вкус.
Сложете сиренето, пилешкото, царевичния сос и гуакамолето в центъра на всяка тортия и навийте на руло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ