Бурито със свинско и чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг свинско, нетлъсто, нарязано на кубчета от по 1 см
680 г лук, нарязан на кубчета
225 г зелена чушка, нарязана на кубчета
1/2 връзка кориандър, нарязан
2 домата, нарязани
1 ч.л. чесън на прах
1 с.л. сол
1/2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. черен пипер
2 дафинови листа
1 люта чушка, нарязана
450 г мексикански доматчета физалис
Сокът на 1/2 лимон
1/2 ч царевично нишесте, разтворено в
1 ч вода
12 брашнени тортили
настърган кашкавал
настърган чедър
Поставете месото в тенджера. Добавете 3 л вода и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за около 35 минути. Отцедете водата. Добавете лука, чушките, кориандъра, доматите, чесъна на прах, солта, кимиона, карамфила, пипера, дафиновите листа и чилито при месото и оставете да къкри. Обелете шушулките на физалиса и кипнете в тенджерка с 1 л вида до омекване - около 15 мин. Отцедете водата. Намачкайте плодчетата физалис и ги добавете при месото; оставете да къкри, като разбърквате постоянно 15 минути. Добавете лимоновия сок. Разбъркайте сместа с царевично нишесте, след това я прибавете при месото и оставете да къкри още 15 минути, като се разбърква непрекъснато. Загрейте тортилите внимателно, докато омекнат. Сложете по 1/2 чаша от месната смес във всяка тортия. Прегънете отстрани и навийте на руло. Поръсете щедро с кашкавал и сложете да се изпече под грила на фурната, докато кашкавалът се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ