Бургери от леща и орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч леща
1 1/2 ч вода
2 ч.л. ябълков оцет
1 с.л. масло
1 ч лук, наситнен
2 скилидки чесън, счукан
10 големи гъби, наситнени
1/2 ч орехи, нарязани фино
1 малък стрък целина, фино нарязан
1 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. семена синап
1 с.л. сухо шери
1/2 ч пшеничен зародиш
Сложете лещата и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито, за 30 минути или докато лещата е мека и течността я няма. Сложете в голяма купа. Добавете оцета и намачкайте на каша. Запържете останалите съставки, с изключение на пшеничния зародиш на средно-слаб огън за 10 - 15 минути или докато омекнат. Добавете ги при лещата и разбъркайте добре. Добавете пшеничния зародиш и се разбърква отново. Охладете в продължение на 1 час.
За бургерите: 1. Оформете кюфтенца от охладената смес.
2. Изпържете бургерите в масло до кафяво или изпечете на грил за около 8 минути от всяка страна.
3. Сервирайте или като кюфтенца, или като бургери в пълнозърнеста питка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ