Регистрация

Бобен буритос със салца Мексикана

Автор:
надежда
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

10 брашнени тортили

2 1/2 ч шарен боб, измит и отцеден

6 ч вода

2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета

Щипка сол (по желание)

Салца Мексикана:

1 1/2 средно големи зрели домата; нарязани на кубчета

1/4 ч чушки халапеньо, нарязани на кубчета

1/2 средно голяма глава лук, нарязан

1 с.л. нарязан пресен кориандър

1 стрък зелен лук, нарязан

 

В голям съд, смесете боба, водата, лука и солта и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте, и оставете да къкри, като добавите още вода, ако е необходимо, докато бобът омекне много добре (около 3 часа). Смесете съставките за салцата в малка купа. Заделете. Отцедете и намачкайте на каша боба с домакинска преса за картофи или с електрически миксер.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Увийте тортилите във фолио и сгорещете във фурната в продължение на 8 до 10 минути. Изсипете част от сместа с боб върху всяка тортия и покрийте със зелен лук и салца; навийте на руло.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта