Бадемово-ябълкова плънка с пшеничен хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаши ябълки, нарязани
1 1/2 чаши бадеми, нарязани
3/4 чаша лук, нарязан
3/4 чаша целина, нарязана
4 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. подправка за пилешко
1/4 ч.л. сол
6 чаши кубчета от пълнозърнест пшеничен хляб
1 чаша стафиди
1 яйце; леко разбито
1/3 - 1/2 ч чаша ябълково вино или сок
Сотирайте ябълките, бадемите, лука, целината и маслото за 5 минути, като се разбърква често. Отстранете от огъня. Прибавете канелата, подправката за пилешко и солта. Смесете кубчетата хляб и стафидите, прибавете ябълковата смес. Смесете яйцата с 1/3 (или 1/2) ч ябълково вино и разбъркайте с хлебната смес. Добавете останалото ябълково вино, ако искате плънката да е по-влажна. Използвайте като пълнеж за пуйка или пиле.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ