Регистрация

Бадемово-ябълкова плънка с пшеничен хляб

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

2 чаши ябълки, нарязани

1 1/2 чаши бадеми, нарязани

3/4 чаша лук, нарязан

3/4 чаша целина, нарязана

4 с.л. масло или маргарин

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. подправка за пилешко

1/4 ч.л. сол

6 чаши кубчета от пълнозърнест пшеничен хляб

1 чаша стафиди

1 яйце; леко разбито

1/3 - 1/2 ч чаша ябълково вино или сок

 

Сотирайте ябълките, бадемите, лука, целината и маслото за 5 минути, като се разбърква често. Отстранете от огъня. Прибавете канелата, подправката за пилешко и солта. Смесете кубчетата хляб и стафидите, прибавете ябълковата смес. Смесете яйцата с 1/3 (или 1/2) ч ябълково вино и разбъркайте с хлебната смес. Добавете останалото ябълково вино, ако искате плънката да е по-влажна. Използвайте като пълнеж за пуйка или пиле.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта