Атлантически големоглав
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. зехтин
1 ч нарязан лук
2 скилидки чесън, счукан
1 ч жълта чушка, нарязана на колеца
1 консерва (410 г) задушени домати с люти чушки, неотцедени
4 парчета атлантически големоглав
Щипка чесън на прах
Смлян червен пипер
1. Сгорещете зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете лука и чесъна, задушете за 7 минути или докато омекнат. Добавете чушките и доматите; гответе на средно висока температура за 3 минути. Добавете рибата; поръсва се с чесън на прах и черен пипер. Покрийте и намалете огъня, оставете да къкри 5 минути.
2. Добавете рибата. Покрийте и оставете да къкри още 5 минути или докато рибата се люспи с лесно вилица. Прехвърлете в индивидуални чинии за сервиране, като заделите соса в тигана. Дръжте рибата на топло.
3. Сложете тигана със соса на средно-висока температура и гответе 3 минути или докато се сгъсти. Сервирайте соса върху рибата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ