Регистрация

Атлантически големоглав

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
1032
Оцени рецептата

2 ч.л. зехтин

1 ч нарязан лук

2 скилидки чесън, счукан

1 ч жълта чушка, нарязана на колеца

1 консерва (410 г) задушени домати с люти чушки, неотцедени

4 парчета атлантически големоглав

Щипка чесън на прах

Смлян червен пипер

 

1. Сгорещете зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете лука и чесъна, задушете за 7 минути или докато омекнат. Добавете чушките и доматите; гответе на средно висока температура за 3 минути. Добавете рибата; поръсва се с чесън на прах и черен пипер. Покрийте и намалете огъня, оставете да къкри 5 минути.

2. Добавете рибата. Покрийте и оставете да къкри още 5 минути или докато рибата се люспи с лесно вилица. Прехвърлете в индивидуални чинии за сервиране, като заделите соса в тигана. Дръжте рибата на топло.

3. Сложете тигана със соса на средно-висока температура и гответе 3 минути или докато се сгъсти. Сервирайте соса върху рибата.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта