Регистрация

Чушки, пълнени с ориз

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
29 Aug
|
Видяна:
1185
Оцени рецептата

4 големи зелени чушки

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. зехтин

60 г кафяв ориз

350 мл доматен сок

1 дафинов лист

1 стрък прясна мащерка

1 стрък магданоз

115 г нарязан микс от ядки

Сол и пипер (на вкус)

 

Отрежете горния край на чушките откъм дръжките. Отстранете внимателно семената. Сложете чушките в намазана правоъгълна тавичка. Задушете лука и чесъна в олиото на слаб огън, докато лукът е мек и златист. Добавете ориза и половината от доматения сок, заедно с дафиновия лист, мащерката и магданоза. Покрийте и варете на слаб огън за 40 мин. Изхвърлете дафиновия лист, мащерката и магданоза. Добавете ядките и подправете на вкус. Напълнете чушките със задушената смес. Върнете "капачетата" на чушките. Изсипете останалия доматен сок около чушките. Пече се на 180 градуса в продължение на 35 минути.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта