Чили в орехов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 чили чушки
1 малка връзка магданоз
Семена от един малък нар
1,3 кг свинска плешка, обезкостена
1/2 глава лук, нарязан на филийки
2 скилидка чесън, обелен
1 с.л. сол
6 с.л. мас
1/2 средно голяма глава лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, обелен и счукан
8 цели зърна черен пипер
5 цели зърна карамфил
1/2 пръчка канела
3 с.л. стафиди
2 с.л. бадеми, нарязани, бланширани
2 с.л. захаросани плодове
2 ч.л. сол
500 г домати, обелени и без семената
1 круша, обелена и нарязана
1 праскова, обелена и нарязана
За ореховия сос:
25 ореха, пресни
1 малък бял хляб, без коричката
115 г сирене фета
1 1/2 ч заквасена сметана
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. смляна канела
Пригответе чилито: Нарежете месото на големи кубчета. Сложете ги в тиган с лука, чесъна и солта и покрийте със студена вода. Оставете месото да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато поомекне - около 40 до 45 минути. Не гответе прекалено дълго. Оставете да се охлади в бульона. Прецедете и заделете бульона; накъсайте месото и заделете. Оставете бульона да се охлади напълно и отстранете мазнината. Заделете мазнината. Загрейте маста и запържете лука и чесъна, без да покафеняват, докато омекнат. Добавете месото и се разбърква, докато започне да покафенява. Натрошете едро подправките и да ги добавете, с останалата част от съставките при сместа с месото. Запържете сместа по малко наведнъж. Намачкайте доматите малко и ги добавете към сместа в тигана. Продължете да готвите сместа на силен огън за около 10 минути, като се разбърква от време на време, така че да не залепва. Пригответе соса. Покрийте ядките с кипяща вода и се накисват за 5 минути. Обелете кожицата на орехите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ