Регистрация

Хумус с тахан

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1099
Оцени рецептата

2 ч леблебия; консервирана или варена прясна, отцедена

2/3 ч тахан, паста (или смлян сусам)

3/4 ч лимонов сок

2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. кимион

Магданоз, за гарнитура

 

1. Сложете леблебията, тахана, лимоновия сок, чесъна, солта и кимиона в процесор.

2. Смесва се до гладкост.

3. Поставя се в буркан и се съхранява в хладилник.

4. Точно преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз отгоре. Добавете още чесън, ако желаете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта