Регистрация

Хуевос ранчерос по калифорнийски

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
17 May
|
Видяна:
1335
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1/2 глава лук, среден размер, нарязан

3/4 ч доматен сок или 1/2 чаша доматен сос, разреден с 2 супени лъжици вода

1 скилидка чесън счукан

3 цели чилита, сухи, обелени и нарязани или 113 г консервирани цели зелени люти чушки, нарязани

3/4 ч.л. кимион

1/4 ч.л. смлян мексикански риган

1/2 ч.л. сол

4 тортили

4 - 8 яйца

2 бр. авокадо, обелени и тънко нарязани надлъжно

1/2 ч настъргано сирене или чедър

4 листа от маруля, едро нарязан

 

1. В средно голяма тенджера загрейте маслото, добавете нарязания наситно лук и се запържва на умерен огън, докато лукът е полупрозрачен. Добавете доматения сок, чесъна, лютите чушки, подправките и солта. Намалете огъня и оставете да къкри за около 10 минути.

2. Загрейте фурната до 180 градуса. Стоплете питките, като ги увиете във фолио и ги сложите в четири чинии за сервиране (мексиканска керамика, ако е възможно) в топлата фурна. Междувременно, стоплете допълнително питки, за поднасяне като хляб.

3. Поширайте яйцата в тенджера с гореща вода с 2 супени лъжици оцет и 1 чаена лъжичка сол. Първо, счупете едно яйце в чаша, след което разбъркайте енергично водата в тигана с кръгови движения. Докато разбърквате, плъзнете яйцето от чашата във водата. Покрийте тенджерата, когато всички яйца са добавени.

4. Покрийте топлите тортили с кръг от резени авокадо, а след това подредете отцедените яйца отгоре – по едно или две, сложете от соса и се поръсва със сирене. Сложете във фурната, докато сиренето се разтопи. Добавете като гарнитура салатата след като сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта