Регистрация

Хрупкаво тако

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
1049
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1/2 ч нарязан лук

1 скилидка чесън, счукан

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. чили на прах

2 ч домати, нарязани на кубчета

4 големи брашнени тортили

олио за пържене

 

1. Запържете каймата, лука и чесъна в тиган на умерен огън, като се разбърква, докато месото вече не е розово. Добавете солта и чилито на прах и смесете много добре. Поставете 1/2 чаша от пълнежа във всяка тортия. Добавете 1/2 чаша настърган кашкавал и 1/4 чаша нарязани на кубчета домати върху половината от всяка тортиля. Прегънете празната половина отгоре и притиснете с ръце. Налейте олио за пържене в голям тиган на дълбочина 0,5 см. Когато се сгорещи, сложете пълнените тортили. Запържете на умерена до висока температура до златисто от всяка страна, около 45 секунди от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Нарежете като пица и поднесете.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта