Регистрация

Фалафел с таханов сос

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
921
Оцени рецептата

450 г нахут, накиснат за през нощта и отцеден.

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. смляна канела

2 ч.л. смлян кимион

1 връзка магданоз, нарязан ситно

1 средно голяма глава лук, настърган

4 стръка зелен лук, нарязан ситно

2 с.л. пресен кориандър, нарязан

3 ч растително масло

4 питки, затоплени

1 домат, нарязан фино

Сокът на 2 лимона

За соса с тахан:

2/3 ч тахан

3 с.л. вода (или колкото е необходимо)

Сокът на 2 лимона

2 скилидки чесън, счукан

1 с.л. пресен магданоз, нарязан

Черен пипер

 

Разтрийте нахута в кърпа, за да паднат кожите. Сложете го в кухненски робот и се разбива до гладкост. Добавете чесъна, бакпулвера, кориандъра, кимиона, магданоза, лука и зеления лук. Смесете на гладка паста. Добавете малко вода, ако е необходимо. Оставете да престои 30 минути. Оформете кюфтенца от сместа с диаметър около 5 см и дебелина 1 см. Сгорещете олиото на умерен огън. Изпържете кюфтенцата на маслена баня за 2-3 мин. или до златисто. Отцедете върху хартиени кърпи. поставете по няколко фалафела във всяка питка, заедно с доматите, лимонов сок и тахановия сос. За соса: Поставете тахана, водата и лимоновия сок в малка купа. Смесете на гладка паста. Добавете чесъна, магданоза и черния пипер. Смесете съставките много добре.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта