Регистрация

Тюрлюгювеч

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
710
Оцени рецептата

2 патладжана

Сол

4 малки тиквички

3 малки зелени чушки

250 г бамя; по желание

250 г зелен боб

4 малки домата, узрели, белени

1/2 ч зехтин

3 малки глави лук, нарязан на филийки

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч нарязан магданоз

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч вода

 

Загрейте фурната до 180 C. Измийте и обелете патладжаните. Нарежете ги на парчета от по 1 см. Сложете парчетата в тава и поръсете щедро със сол. Оставете за 30 минути, след това подсушете с хартиени кърпи. Нарежете тиквичките на парчета от по 4 см. Махнете семената от чушките и нарежете на четвъртинки. Почистете и нарежете бамята. Може да накиснете в оцет, за да се изчисти по-добре. Отцедете. Почистете и разполовете зеления боб. Нарежете доматите на филийки. Сгорещете половината олио в тиган и запържете патладжана, докато леко покафенее. Извадете в чиния, без да отцеждате. Добавете останалото олио в тигана, добавете нарязания лук и се запържва леко, докато стане прозрачен. Добавете чесъна, гответе една минута, след това отстранете съда от котлона. Поставете един слой от патладжана на дъното на гювеч. Покрийте с част от тиквичките, чушките и боба. Разпределете малко от лучената смес отгоре и се покрива с доматени филийки. Поръсете със сол, черен пипер и част от магданоза. Повторете слоевете, докато използвате всички съставки, като запазите част от доматените резени и магданоза. Поставете бамята отгоре, ако се използва, и се покрива с последните домати. Поръсете с магданоз, сол и черен пипер и добавете водата и отцеденото от патладжаните олио. Покрийте съда и се готви в умерена фурна за 1 до 1-1/2 часа, докато зеленчуците омекнат.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта