Санта Фе Гранде
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч мляко
35 г тако подправка
3 с.л. масло
Няколко капки лют сос
1 ч грис
130 г нарязано зелено чили
1 1/4 ч настъргано сирене
2 с.л. фино нарязан пресен кориандър
2 с.л. фино нарязан зелен лук
Салца
Тако сос
Заквасена сметана
Нарязани домати
В голяма тенджера, смесете млякото, подправката за тако, масло и лютия сос; гответе на умерен огън, само докато заври. Постепенно добавете гриса, при непрекъснато разбъркване. Намалете огъня до средно-слаб и се готви, при постоянно разбъркване, в продължение на 4 до 5 минути или докато сместа е много гъста. Сваля се от огъня и се добавят зелените люти чушки. Изсипете сместа в намазана 2-литрова квадратна тавичка. Охладете леко. Покрийте и оставете в хладилника за 4-24 часа или докато се втвърди. Обърнете върху дъска за рязане. Нарежете сместа на квадрати. Разполовете всеки квадрат по диагонал, така че да се получат общо 16 триъгълника. Подредете триъгълниците в същата тава. Поръсете със сирене. Печете на 200С за около 20 - 25 минути или докато сиренето се разтопи. Оставете да престои 5 минути. Поръсете с кориандър и зелен лук. Сервира се със салца, тако сос, сметана и / или домат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ