Регистрация

Пълнени чушки с темпе

Автор:
Наталия
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
767
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

2 ч нарязан лук

2 скилидки чесън, счукан

2 ч домати, нарязани

1 малък домат, пюриран

1/2 ч кисело зеле

4 средно големи червени или зелени чушки, нарязани на кубчета

340 г темпе, настъргано

2 с.л. тъмно ечемичено или червено мисо

1/4 ч пълнозърнеста галета

1/4 ч сварен боб

2 с.л. сушен лук, натрошен

1-2 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. сушен риган или босилек

1/2 ч.л. мащерка, сушена (или риган)

 

Задушете лука за кратко в олио в голям огнеупорен 4-литров съд. Добавете чесън, ако желаете. Добавете нарязаните домати и доматеното пюре. Добавете киселото зеле. Разбъркайте, покрийте след това оставете да къкри на слаб огън за 5-10 минути. Отрежете горната част на чушките. Извадете семената и ги изхвърлете. В купа за смесване, съставките за плънката, включително темпето, мисото, галетата, сварения боб и подправките. Смесете за кратко с ръце, за да се разпространят равномерно билките и подправките. Разделете сместа на 4 топки, а след това напълнете всяка една от чушките. Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете чушките в съда със соса. Покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Прехвърлете съда във фурната. Печете 30 минути. Махнете капака и се пече още 20-15 минути. Сервирайте горещо в купи със соса.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта