Регистрация

Пълнени чушки с ечемик

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
03 Sep
|
Видяна:
1578
Оцени рецептата

4 средно големи зелени чушки

1 ч лук, нарязан

1 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. мащерка

1 ч ечемик

225 г доматен сос

30 г чедър

 

Отрежете горната част на чушките. Почистете семената. Сварете ечемика.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Сложете вода да заври в тенджера, която е достатъчно голяма, за да побере четирите чушки. Добавете чушките във врялата вода за около 2 или 3 минути или докато се сварят до хрупкавост, но без да омекват. Запържете, каро разбърквате лука, чесъна и подправките на умерен огън за около 7 минути. Настържете чедъра. Прибавете ечемика, настъргания чедър и доматения сос и смесете хубаво, след което махнете от огъня. Поставете чушките в кръгла стъклена тавичка за пай с диаметър 20 см. Напълнете чушките със сместа, покрийте с фолио и се пекат във фурната за 25 до 30 минути.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта