Регистрация

Пълнена печена тиква

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
17 Jul
|
Видяна:
909
Оцени рецептата

2 тикви, разполовени и изпечени

1/2 ч нарязан лук

1 с.л. олио

340 г пуешка кайма

1 ч фино нарязани ябълки

1 с.л. брашно

3 с.л. соев сос

1/4 ч златисти стафиди

 

Запържете лука в загрятото олио в голям тиган на силен огън, докато стане полупрозрачен. Добавете каймата и ябълките; гответе, като се разбърква на умерен огън 5 минути, или докато каймата вече не е розова. Поръсете брашното равномерно върху месната смес; разбъркайте до смесване. Постепенно прибавете соевия сос; гответе, като се разбърква, докато леко се сгъсти. Добавете стафидите и отстранете от огъня. Напълнете половинките тиква равномерно с пуешката смес. Покрийте хлабаво и сложете в микровълновата фурна до сгорещяване на плънката.





Виж още от категория "Ястия с плънка"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта