Пуешки емпанадас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч нарязано на кубчета сварено пуешко
1 1/3 ч настърган Чедър
115 г зелени чилита, отцедени
1 ч пълнозърнесто брашно
1/4 ч царевично брашно
1/2 ч.л. сол
1/3 ч масло
1/4 ч вода, студена
1 с.л. мляко
4 ч.л. царевично брашно; за поръсване
Смесете пуешкото, сиренето и лютите чушки; заделете. В друга купа смесете брашното, царевичното брашно и солта. Нарежете маслото, докато се получи ронливо тесто с размерите на малки зърна грах. Поръсете с вода и се смесва с блендер за тесто или вилица, докато тестото може да се оформи на топка. Добавя се малко повече вода, ако е необходимо. Разделете тестото на топки, една топка за всеки две порции; разделете пуешката смес на същия брой части като тестото. Обърнете тестото на набрашнена повърхност и разточете на квадрат с големина 22 см. Сложете в намаслена тавичка. Разпределете част от пуешката смес върху половината тесто до 3 см от ръба. Прегънете другата половина тесто отгоре и слепете краищата. Повторете с останалите продукти. Намажете с мляко отгоре. Поръсете с останалото царевично брашно. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Оставете да се охлади леко, преди да нарежете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ