Пиле Акапулко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 ч пилешки бульон
1 с.л. зехтин
2 ч.л. смлян кимион
2 червени чушки, нарязани на кубчета
450 г пилешки гърди, половинки, без кожа и кости
2 жълти чушки, нарязани на филийки
2 с.л. чили, мляно със семената
1 глава лук, нарязан на тънки филийки
1/3 ч оризов оцет
1/4 ч кориандър, нарязан
3 с.л. чесън, счукан
2 с.л. смес от следните подправки:
2 пръчици канела, натрошени
1 супена лъжица синапено семе
2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. бахар
1 ч.л. плодове от хвойна
1 ч.л. смляно индийско орехче
1 ч.л. семена от копър
4 сушени дафинови листа
Едно малко парче сушен джинджифил
Начин на приготвяне:
Сложете бульона и сместа от подправки в голяма тенджера за 10 мин. Прецежда се, след това върнете бульона в тенджерата. Добавете пилешкото, лука, оцета, чесъна, зехтина и кимиона. Гответе на много слаб огън, докато пилето се свари, около 10 минути. Прехвърлете пилешкото и лука в плитка тавичка. Покрийте с чушките и чилито. Оставете бульона да се редуцира до 2/3 чаша за около 10 мин. Изсипете течността върху пилешкото и охладете за 30 мин. Добавете кориандъра. Покрийте и се оставете в хладилник за 4 часа. Нарежете месото и прехвърлете в чинии. Покрийте с маринованите зеленчуци и малко от сока.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ