Пилешки тортили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За соса:
1 чаена чаша заквасена сметана
1/3 чаша мляко
2 супени лъжици фъстъчено масло
1 чаена лъжичка сусамово масло
За пълнежа
1 супена лъжица растително масло
450 г пилешки гърди, обезкостени, без кожа, нарязани на кубчета
1 чаена лъжичка пресен джинджифил, смлян
3 чаши зеле - накъсано
1 1/2 чаши моркови, нарязани на тънки клечици
1/2 чаша червена пиперка- нарязана фино
1/4 чаша зелен лук - нарязан на тънки клечици
2/3 чаша фъстъчено масло
1/2 чаша вода
1/4 чаша настърган кокос
1 супена лъжица къри на прах
1 супена лъжица сусамово масло
2 1/2 чаши сварен бял ориз
6 брашнени тортили
1 . В малка купа , смесете всички съставки за соса. Покрийте и се съхранява в хладилник, до сервиране.
2. В тиган, сгорещете олиото и запържете пилешкото и джинджифила. Гответе на средно-висока температура докато пилето вече не е розово (7 - 9 минути). Добавете зелето, морковите, червената чушка и лука; продължете готвенето, докато зеленчуците поомекнат ( 5-7 минути).
3. В същото време, в тенджера смесете фъстъченото масло, водата, кокоса, кърито на прах и маслото. Гответе на средно-висока температура, докато сместа се сгорещи ( 5-7 минути). Отстранете от огъня. Добавете ориза и се разбърква добре.
4. При сервиране, поставете една чаша от пълнежа в центъра на всяка топла тортиля. Сгънете двата противоположни края към центъра върху пълнежа. Навийте на руло и оставете в топлоустойчив съд.
5. Сложете в микровълновата до сгорещяване (1-2 минути). Сервирайте веднага със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ